AcasaFAQCautareHarta LumiiPrognoza MeteoChatGoogle SearchInregistrareMembriGrupuriConectare

Distribuiți | 
 

 Retete culinare

In jos 
AutorMesaj
olgavart
Incepator
Incepator


Numarul mesajelor : 13
Data de inscriere : 26/05/2010

MesajSubiect: Retete culinare   Mier 26 Mai 2010, 07:25

Jambon fiert in vin
Ai nevoie de pulpa din spate, boabe de piper, boabe de ienibahar, o foaie de dafin, o capatina de usturoi, 3 lde vin alb.
Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa
rece. Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul,
dafinul, ienibaharul si piperul.
Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete
sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore.
Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se stringe bine, dindu-i forma pe care a avut-o
initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.

Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.







Musaca de cartofi din Moldova
Ai nevoie de2kg cartofi, 1kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui la alegere), 1 ceapa mijlocie, 1
lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 lingura unt/margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura
ulei, 100 g branza mozzarella/cascaval.

1. Cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4 , ca pentru piure-ul de
cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu
smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust).
2. Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata,
boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
3. Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt

strat de cartofi piure.Atentie!!! Tava NU SE UNGE!
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru
cam 15 min. sau pana branza se rumeneste.

Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura aveti prin casa.
[/size]
[/size]





Piept de pui cu smantana si hrean


Ingrediente:

1-1,5 kg. piept de pui, 2 cepe, 400 g. smantana, o legatura radacina de hrean, sare, piper, cimbru.

Pieptul de pui se curata, spala si se fierbe in apa rece cu sare, se spumuieste se adauga ceapa, pana ce fierbe carnea.

Se desoseaza carnea se portioneaza in bucati potrivite, nici prea mari dar nuci foarte mici.

Se curata radacinile de hrean se rad fin si se amasteca cu smantana , se condimenteaza dupa gust si apoi se amasteca cu carnea de pui. Se consuma rece in deschiderea unei mese festive sau la cina.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
CosminBest
Founder
Founder
avatar

Numarul mesajelor : 542
Varsta : 25
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 27/12/2007

MesajSubiect: Re: Retete culinare   Sam 23 Oct 2010, 00:39

Hmmm, suna bine. Sunt curios, insa, daca a incercat cineva retetele astea (fie coleg/colega de pe forum, sau nu) si sa ne impartaseasca si noua, cateva impresii
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://infozone.forumhit.ro
 
Retete culinare
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
InfoZone :: Pasiuni :: Gastronomie-
Mergi direct la:  


Link Exchange:
InfoZone, ClubOpel
Statistici:
site statistics
creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza un blog